Шри Ланка 2017

ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ

Индивидуални пакети 

Полети сряда, петък и неделя
от 16 януари до 30 април 2017

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова. 

ПРОГРАМА 

1-ви ден  София – Коломбо
Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на flydubai за Коломбо през Дубай.

2-ри ден  Коломбо - Кандалама
Пристигане рано сутринта в Коломбо. Посрещане от представител на туроператора партньор. Трансфер до Кандалама (138 km). Настаняване в хотел Camelia Resort & Spa (www.camelliaresortspa.com) или подобен на база закуска и вечеря. Свободно време до края на деня за релакс в хотела.

3-ти ден  Кандалама - Сигирия - Кандалама               
Скалната крепост Сигирия е едно от онези незабравими места, които си струва да бъдат посетени поне веднъж в живота. Представете си живописна скала (висока 200 м) на върха, на  която e изграден уникален дворец, чийто останки и днес ни разказват историята на едно кралско семейство. Скалната крепост на крал Кашяпа от 5ти век и едно от местата на световното културно наследство - Сигирия – не само говори за върховните инженерни и строителни постижения на древна Шри Ланка, но също и се счита за един от най-изящните паметници на изкуството и културата. Влизайки през гигантските „Лъвски лапи“ (Lion Paws) ще усетите абсолютното великолепие доминирало някога в тази скална крепост. Заобиколена от изкопи и ровове, Лъвската Скала е облечена с фрески, които се отнасят до т.нар. стил Гупта открит в пещерите Ajanta в Индия. Ще имате възможност да се разходите в сянката на известната огледална стена. В миналото тя е била излъсквана, за да може кралят да се оглежда в нея.  Ще се убедите и в невероятните архитектурни и инженерни решения – градините на Сигирия са сред най-древните градини в света. Те се намират в западната част на скалата и са в комплекс с хидравлична система, която се състои от канали, езера, мостове, фонтани,  както и подземни помпи. По време на дъждовния сезон каналите се пълнят с вода и захранват целия район на Сигирия. Фонтаните тук са построени през 5 век и може би са най-древните в света.

Трансфер от Сигирия до хотел Camelia Resort & Spa. 

Допълнителни екскурзии:

Старинният град Полонаруа – доплащане 45 евро на човек
Град Полонаруа (Polonnaruwa) – средновековна столица и перла в короната на крал Паракрамабаху I – остава превъзходно доказателство за древна култура и наследство, смесено с религиозни вярвания. Разходете се из разпръснатите стени на това място от Световното културно наследство – обсипани със ступи, статуи на Буда, напоителни канали и фантастично изсечени Хиндуистки скулптури – докато откриете запазените останки на къщата - Watadage – която изпъква с красивите си каменни релефи. Вгледайте се отблизо и ще откриете финото влияние на Хиндуизма върху архитектурата и статуите, намерени в Полонаруа. Или седнете до Galviharaya и наблюдавайте абсолютната красота, бликаща от всяка извивка на нейните огромни Будистки статуи. Трансфер от Полонаруа до Кандалама.

Сафари в Националния парк Минерия – доплащане 65 евро на човек
Сафари с джип в Националния парк Минерия, разположен на площ от 8889 хектара. Дивите слонове, различните земноводни, птиците са в изобилие в този парк. Около 160 вида птици, 9 земноводни, 25 вида влечуги, 26 вида риби и повече от 78 вида пеперуди са били открити в тази област.

Трансфер от Минерия до Кандалама.

Вечеря и нощувка в хотел Camelia Resort & Spa.

4-ти ден  Кандалама - Дамбула - Матале - Канди

Закуска в хотел. Отпътуване за Дамбула. 

В град Дамбула (Dambulla) е разположен център, който е бил ценен от много крале след 1ви век пр. Хр. Днес, като част от лицето на Шри Ланка, Dambulla Rock Temple съхранява някои от най-уникалните рисунки в чудесно издълбаните 5 пещерни храма, съпътстващи златния храм на Дамбула. Вижте как изящно са направени скалните рисунки по стените на пещерите, подслоняващи 150 статуи на Буда. Когато влезете в светинята, погледнете нагоре към гигантската статуя на Буда блестяща в злато над една земя, която днес е място на важна връзка в икономическия и културния прогрес на страната. Трансфер от Дамбула до Матале.
Посещение на градина за подправки и билки – ще се убедите в разнообразието от ароматни растения, с които Шри Ланка е известна. Ще имате възможност да видите как някои от тези подправки и билки растат и се обработват. Трансфер от Матале до Канди. 
Канди е последната столица на Шриланкските крале и място от Световно  културно наследство. Името „Канди“ предизвиква усещане за великолепие и блясък. Много от легендите, традициите и фолклора са все още живи тук. Посещение на града и пазара, сувенирни магазини, музея за скъпоценни камъни. Градът е известен и със своята най-голяма реликва – Свещенният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигва, построен да защитава светинята. Вечеря и нощувка в хотел Topaz www.mclarenshotels.lk

5-ти ден Канди - Параденя - Пинавала - Коломбо          

Закуска в хотела.

Отпътуване към Параденя. Ботаническата градина в Параденя е създадена като градина за удоволствия от крал Синхала и по-късно е разширена и обогатена от британците. Разположена на площ от 147 акра, градината предлага невероятно разнообразие от дървета, растения и цветя. Трансфер от Параденя до Пинавала. 
Приютът за слонове Пинавала предоставя най-добрата възможност да видите голям брой слонове на едно място. Приютът е създаден през 1975 година с приютяването само на седем осиротели слончета. Днес някои от тях вече имат поколение, родено в приюта. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите. Ще наблюдавате отблизо храненето на малките и ще присъствате на ежедневната слонска баня в реката наблизо. Трансфер от Пинавала до Коломбо.
Вечеря и кратко време за почивка в хотел Rani Beach Hotel www.ranibeachresorts.com
Tрансфер до летището за полет на flydubai.

6-ти  ден          

Пристигане в София.

 • Цени
 • Галерия

 

Възрастен в двойна стая при пътуващи
2 човека

Възрастен в двойна стая при пътуващи  4 човека

Възрастен в двойна стая при пътуващи 6 човека

Доплащане за единична стая 

1265 $

1120 $

1075 $

220 $

 

Цената включва:

 • самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени 7 кг ръчен багаж и 20 кг чекиран багаж;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в стандартни стаи в хотели 4*, от които 2 в Сигирия, 1 в Канди.
 • Транспорт с климатизиран микробус по описания маршрут.
 • Екскурзоводско обслужване на английски език.
 • Туристическа програма с включени входни такси за туристическите обекти по програмата – в Лъвската скала в Сигирия, Древното селище Полонарува; Пещерния храм в Дамбула; Храмът на свещения зъб в Канди; Ботаническата градина; Приюта за слонове в Пинавала.
 • Посещение на ботаническата градина в Пераденя.
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро на човек.

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара;
 • Храна и напитки извън посочените в програмата;
 • Бакшиши за гид и шофьор – 30 USD  на човек за цялата програма;
 • Ползване на Marhaba Lounge, на терминал 2 на летището в Дубай, който може да се ползва на връщане. Цена 36 евро на човек за 2 часа престой.

Хотели за настаняване по програмата или подобни:

Полетна информация:

 • София 15:20 Дубай 22:05
 • Дубай 23:20 Коломо 05:20
 • Коломбо 01:10 Дубай 04:40
 • Дубай 10:50 София 14:35